Sayfalar

SAVUNMA DİLEKÇELERİ - HAK İHLALİ BAŞVURULARI - UZMAN RAPORLARI

  • ByLock Uluslararası Uzman Raporları
  • ByLock MİT Teknik Raporu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Bilirkişi Raporu
  • ByLock Temel Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları
  • KHK İhraç AYM örnek başvuru formu ve ekleri
  • AYM hak ihlali başvuru örnek formu
  • BM İnsan Hakları Komitesi hak ihlali başvurusu
  • İdari davalar vekalet ücreti itirazı
  • İlk Derece Mahkemesi savunma dilekçesi
  • İstinaf (Bölge Adliye Mhkemesi) itiraz dilekçesi
  • Yargıtay temyiz dilekçesi

15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY isnatlarıyla başlatılan soruşturmalarda ByLock uygulamasının iddia olunan yapının kriptolu haberleşme programı olduğu ileri sürülmüştür. Bu kapsamda MİT, teşkilata özgü teknik istihbarat usul, araç ve yöntemleri kullanılmak suretiyle ByLock uygulamasına ait dijital materyalleri elde ederek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etmiş olup yapılan araştırma ve inceleme sonucunda ByLock uygulamasına erişim sağladıkları gerekçesiyle 102 bin kişilik şüpheli listesi oluşturulmuştur. Bu liste çeşitli tarihlerde güncellenerek hali hazırda 96 bin kişi hakkında yargılamalar devam etmektedir.

ByLock listeleri gerekçe gösterilerek vekilliklerini yaptığım bazı kişilerin tutuklanması sonrası ByLock uygulamasına dair araştırma ihtiyacı çıkmış ancak MİT tarafından ByLock UYGULAMASINA dair hazırlanan gizli ibareli TEKNİK RAPOR bir hukukçunun bilgi ve görgüsünü aşacak nitelikte bilişim/yazılım konusunda özel ve teknik uzmanlık gerektiren bilgiler ihtiva ettiğinden CMK m:67/6 gereği tarafımızca UZMAN MÜTALAASI alınmıştır.

Hazırlamış olduğumuz dilekçeler ve aldığımız mütalaalar müvekkilimin yargılandığı dosyaya UYAP üzerinden sunulduktan sonra toplumsal sorumluluğumuz gereği ByLock savunma dilekçe ve eklerinin 11 Ağustos 2017 tarihi itibariyle iş bu site üzerinden kamuoyu ile paylaşılmasında tarafımızca fayda telakki edilmiştir.

Dilekçelerin oluşturulduğu 11 Ağustos 2017 tarihinden sonra Yargıtay bu süreçte ByLock konusunda çeşitli̇ gerekçelerle bozma kararı verdiğinden dilekçelerin güncellenmesi̇ zarureti̇ doğmuştur. İş bu nedenlerle sitedeki dilekçeler 14 şubat 2019 tarihinde ve en son 09 Şubat 2020 tarihinde değişen Yargıtay içtihatları dikkate alınarak güncellenmiştir.

Bu bloğu ziyaret eden herkes bila bedel tüm dilekçeleri, uzman raporlarını ve diğer eklerini indirerek savunmalarında kullanabilir. Ziyaretçilerin tavsiyeleri olursa veya varsa ellerinde bu mahiyette çalışmaları bizlere mail olarak atmalarını rica ederiz.